Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել զատիկի տորթ

Պատրաստում ենք բիսկվիթ: Ձուն հարել շաքարավազի հետ: Խառնել ալյուրը, շարունակել հարել մինչև դառնա համասեռ զանգված: Խմորը երկու մասի բաժանել: Մի մասը լցնել յուղած կաղապարի մեջ: Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան և թխել խմորը 30-35 րոպե: Թխել երկու շերտը, հետո յուրաքանչյուրը կիսել մեջտեղից: Ստացվում է չորս շերտ: Կրեմը պատրաստելու համար թթվասերը խառնել շաքարավազի հետ մինչև այն լրիվ ձուլվի, բյուրեղիկներ չմնան: Սալորաչիրը լվանալ, չորացնել, մանր կտրատել: Ընկույզը մանրացնել: Առաջին շերտի վրա քսել թթվասերով կրեմը: Վրան տեղադրել սալորաչրի կեսը: Ծածկել երկրորդ շերտով: Քսել կրկին կրեմ, վրան լցնել ընկույզը և դնել հաջորդ շերտը: Նորից շերտը ծածկել կրեմով, լցնել սալորաչրի մյուս կեսը, դնել վերջին շերտը : Զարդարել պատրաստի նապաստակներով և կանաչ մաստիկայից պատրաստված խոտով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք զատիկի տորթ

ձու ձու 6 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 300 գրամ

ալյուր ալյուր 400 գրամ

կրեմ

շաքարավազ շաքարավազ 150 գրամ

սալորի չիր սալորի չիր 150 գրամ

ընկույզ ընկույզ 150 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1660դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 167 կկալ