Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել զատիկի գերմանական կեքս

Մեկ ճաշի գդալ խմորիչը բացել գոլ կաթի մեջ, մի գդալ ալյուր խառնել և թողնել մեկ ժամ տաք տեղում: Նարնջի կեղևը հանել, հյութը քամել: Մնացած ալյուրին խառնել աղը, շաքարավազը, կարագը, նարնջի հյութն ու խմորիչը: Խմոր հունցել, ծածկել և թողնել տաք տեղում մեկ ժամ: Չամիչը գոլ ջրով լվանալ: Չամիչն ու նարնջի քերած կեղևը լցնել խմորի մեջ: Նուշը եռջրի մեջ լցնել, կեղևը հանել: Նուշը շարել տապակի տակ: Վրան լցնել խմորը, թողնել կես ժամ: Թխել 190 աստիճան ջեռոցում: խմորը հանել տապակից, թողնել հովանա, վրան շաքարի փոշի ցանել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք զատիկի գերմանական կեքս

կաթ կաթ 1 թեյի բաժակ

ալյուր ալյուր 2 թեյի բաժակ

նարինջ նարինջ 1 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 2.5 թեյի բաժակ

կարագ կարագ 150 գրամ

չամիչ չամիչ 75 գրամ

նուշ նուշ

ձու ձու 1 հատ

շաքարի փոշի շաքարի փոշի

աղ աղ 1 պտղունց

խմորիչ խմորիչ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1480դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 196 կկալ