Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել զատիկի դոնդողով ձվեր

Հավի արգանակ եփել, սառեցնել, ժելատինը թրջել նրա մեջ: Մեկ-երկու ժամից ժելատինը դնել կրակին, տաքացնել առանց եռացնելու: Խառնել, մինչև ժելատինը լրիվ լուծվի: Ձվերը լավ լվանալ, չորացնել: Ձվի տափակ ծայրից կտրել, դատարկել, լավ լվանալ: Չորացնելուց հետո կճեպները պատրաստ են: Ապուխտը, պղպեղը կտրատել: Ոլոռը կամ եգիպտացորենը քամել: Կճեպի մեջ դնել կանաչու տերևներ, հերթով լցնել ապուխտը, եգիպտացորենը, պղպեղը, եթե կա, տարբեր գույների: Երբ կճեպը լցվի, բաղադրիչների վրա լցնել ժելատինը: Դնել սառնարանի մեջ: Մատուցելուց առաջ կճեպը հեռացնել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք զատիկի դոնդողով ձվեր

ձու ձու 10 հատ

ժելատին ժելատին 20 գրամ

հավի արգանակի հավի արգանակի 2 թեյի բաժակ

ապուխտ ապուխտ 200 գրամ

պահածոյացված կանաչ ոլոռ պահածոյացված կանաչ ոլոռ 250 գրամ

պղպեղ պղպեղ 2 հատ

մաղադանոս մաղադանոս

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 3990դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 971 կկալ