Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել խմորե գնդիկներ

Խմոր հունցել, վրան ալյուր ցանել, փաթաթել տոպրակի մեջ, սառնարանի մեջ դնել: Սոուսի համար գազարը խոշոր քերիչով անցկացնել, պղպեղի սերմերը հեռացնել, բարակ կտրատել: Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել: Վերցնել խորը թավա, լցնել սոխը, գազարը, պղպեղը, բուսայուղով տապակել: Ավելացնել լոլիկները, տոմատի մածուկ և ջուր: Միջուկի աղացած հավի մսին ավելացնել մանրացրած սոխ, համեմել: Խմորը հանել սառնարանից, 2-3 մասի բաժանել: Վերցնել մի մասը, ուղղանկյունաձև բացել: Խմորին քսել միջուկը և փաթաթել: Ստացված ռուլետը կտրատել 3 սմ-անոց շերտերի, կլորացնել, թեթևակի տապակել բուսայուղի մեջ, որ պահպանի ձևը: Խմորները շարել հաստ հատակով մեծ կաթսայի մեջ, ամեն շերտի վրա սոուս լցնել: Դասավորելուց հետո վրան լցնել սոուսի մնացորդը, մի քանի կտոր մարգարին, դափնու տերև, սխտոր և եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ մեկ ժամ: Մատուցել տաք-տաք վիճակում թթվասերի կամ մայոնեզի հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք խմորե գնդիկներ

ալյուր ալյուր 3 թեյի բաժակ

ձու ձու 1 հատ

աղ աղ 1 թեյի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի գդալ

ձեթ ձեթ 2 ճաշի գդալ

գազար գազար 2 հատ

սոխ սոխ 2 գլուխ

պղպեղ պղպեղ 2 հատ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 3 ճաշի գդալ

լոլիկ լոլիկ 1 հատ

մարգարին մարգարին 50 գրամ

միջուկ

հավի կրծքամիս հավի կրծքամիս 600 գրամ

սոխ սոխ 1 գլուխ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

կանաչի կանաչի

դափնու տերև դափնու տերև

սխտոր սխտոր

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 810դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 138 կկալ