Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել խաշանի

Ալյուրը մաղել, վրան փոս անել, կոտրել ձուն, աղ ցանել և խառնել: Աստիճանաբար ավելացնել ջուրը, խմոր հունցել: Խմորը բաժանել ընկույզից մեծ գնդիկների, բացել լոշիկի պես: Միսը աղալ: Կաղամբն ու սոխը մանր կտրատել, խառնել մսին: Ամրացնել խմորի եզրերը: Նախ ամրացնել եզրերը ուղիղ գծով, ապա մյուս անկյուններ դրան ուղղահայաց, վերջում միացնել երկու անկյունը մի կողմում, երկուսը մյուս կողմում: Խաշանիները շարել յուղած տապակի մեջ, մի փոքր ջուր լցնել, կափարիչը փակել և եփել, մինչև պատրաստ լինի:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք խաշանի

ալյուր ալյուր 3 թեյի բաժակ

ձու ձու 1 հատ

աղ աղ

միջուկ

տավարի միս տավարի միս 300 գրամ

կաղամբ կաղամբ 100 գրամ

սոխ սոխ 1 գլուխ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 850դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 49 կկալ