Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել խաչապուրի «նավակ»

Խմորիչը խառնել կաթին: Թողնել մի փոքր մնա: Լցնել մաղած ալյուրի վրա, ըստ ճաշակի աղ անել, հունցել խմորը: Թողնել խմորը հասունանա: Սուլուգունի պանիրը քերիչով անցկացնել, մի քիչ ալյուր ավելացնել, որ կպչուն ստացվի: Խմորը գնդերի բաժանել: Ամեն գունդը կլոր բացել: Մեջտեղում դնել միջուկ, երկու կողմից սեղմել այնպես, որ միջուկը երևա: Թխել 200 աստիճան տաք ջեռոցում, մինչև կարմրի: Մատուցելուց առաջ վրան կարագ քսել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք խաչապուրի «նավակ»

ալյուր ալյուր 1 կգ

խմորիչ խմորիչ 10 գրամ

կաթ կաթ 2 թեյի բաժակ

աղ աղ

միջուկ

ջուր ջուր 2 ճաշի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

աղ աղ 0.5 թեյի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1630դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 113 կկալ