Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տոնական կապոցներ

Ալյուրը մաղել, փոս անել ալյուրի բլրակի վրա, մեջը լցնել հարած ձու: Ավելացնել կաթի և սերուցքի խառնուրդի կեսը: Խառնել, միատարր դարձնելուց հետո ավելացնել մնացած կաթը: Ձկան փափկամիսը կտրատել: Կանաչին լվանալ: Թավայի մեջ կարագ հալեցնել, ավելորդ յուղը թափել: Թողնել այնքան, որ մնա թավայի տակի յուղի շերտը: Խմորը խառնել, լցնել թավայի մեջ: Թխվելուց հետո շուռ տալ: Կարմրեցնել նաև մյուս կողմից: Խմորի մեջ դնել ձկան փափկամիս, եզրերը հավաքել և սամիթով կապել:Ամեն կապոցի վրա մի փոքր խավիար դնել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տոնական կապոցներ

ալյուր ալյուր 100 գրամ

աղ աղ

ձու ձու 2 հատ

կաթ կաթ 200 մլ

սերուցք սերուցք 50 մլ

կարագ կարագ 20 գրամ

ձեթ ձեթ

միջուկ

ձուկ սաղմոն ձուկ սաղմոն

սամիթ սամիթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 100դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 24 կկալ