Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել քաղցր պղպեղով եվ ձիթապտուղներով կիշ

Սառած կարագը կտրատել, ավելացնել մաղած ալյուրը, տրորել, մինչև փշրանք ստացվի: Ավելացնել 2–3 ճ. գդ. սառը ջուր և խմոր հունցել: Խմորը բացել, դնել յուղաթղթով ծածկած տապակի մեջ: Ավելորդ եզրերը կտրել: Խմորը պատառաքաղով ծակծկել, վրան չոր լոբի լցնել և 200 °С ջեռոցում թխել 15 րոպե: Լոբին հանել, նորից դնել ջեռոցի մեջ հինգ րոպեով: Ջեռոցի ջերմաստիճանն իջեցնել 180 °С: Սոխը մանրացնել, պղպեղները կտրատել, միջուկը հանել: Սոտեյնիկի մեջ բուսայուղ տաքացնել, տապակել սոխը: Ավելացնել պղպեղները, տապակել, թողնել սառչի: Ձուն սերուցքի հետ հարել, աստիճանաբար ավելացնել քերած պանիրը (շվեյցարական պինդ պանիր է) և պարմեզանը: Խմորի վրա լցնել տապակած սոխն ու պղպեղը, ավելացնել ձիթապտուղները: Լցնել ձվով, պանրով զանգվածը, եփել ջեռոցում կես ժամ: Կտրատել, մատուցել տաք վիճակում:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք քաղցր պղպեղով եվ ձիթապտուղներով կիշ

ալյուր ալյուր 200 գրամ

կարագ կարագ 90 գրամ

կարմիր պղպեղ կարմիր պղպեղ 2 հատ

դեղին պղպեղ դեղին պղպեղ 2 հատ

ձիթապտուղ ձիթապտուղ 140 գրամ

սոխ սոխ 1 գլուխ

ձու ձու 2 հատ

սերուցք սերուցք 140 մլ

ձեթ ձեթ 2 ճաշի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1120դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 276 կկալ