Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել պաստա պեպերոնատա

Պղպեղը խորովել ջեռոցում կամ գազօջախի վրա: Անընդհատ շուռումուռ տալ, որպեսզի համաչափ խորովվի: Հանել, փաթաթել սրբիչի մեջ, թողնել սառչի: Կեղևը հեռացնել, կիսել և սերմերը հանել: Պղպեղը բարակ շերտերի բաժանել: Լոլիկի վրա խաչաձև կտրվածք անել, գցել եռման ջրի մեջ, կեղևը հանել: Լոլիկը մանր կտրատել, սխտորը մանր շերտիկներ անել, չիլին պղպեղը մանրացնել: Թավայի մեջ բուսայուղ տաքացնել, մարմանդ կրակով տապակել սխտորը մինչև փափկի, դա կտևի մոտ 1 րոպե: Ավելացնել լոլիկները, 5 րոպե անց նաև պղպեղը: Աղ, պղպեղ անել և կրակից վերցնել: Մակարոնը եփել, քամել, լցնել թավայի մեջ: Խառնել բանջարեղենին, մատուցելիս ռեհանով զարդարել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք պաստա պեպերոնատա

մակարոն մակարոն 500 գրամ

պղպեղ պղպեղ 2 հատ

դեղին պղպեղ դեղին պղպեղ 1 հատ

լոլիկ լոլիկ 2 հատ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

կծու պղպեղ կծու պղպեղ 1 հատ

ձեթ ձեթ

ռեհան ռեհան

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 600դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 182 կկալ