Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել օլադի «օրանժ»

Գազարը խոշոր քերիչով քերել, նարինջը կեղևազրկել, դնել բուսայուղով թավայի մեջ: Մի րոպե անց նարնջի հյութի կեսը լցնել վրան, ավելացնել մեղրը և 15 րոպե շոգեխաշել: Խմորի համար ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել կեֆիրը, կաթնաշոռը, սոդան, ալյուրը: Կարելի է հին կեֆիր օգտագործել: Գազարը հարիչով խյուսի վերածել: Գազարը լցնել խմորի մեջ և խառնել: Դնել թավայի մեջ, մի կողմը տապակել փակ կափարիչով: Շուռ տալ, մյուս կողմը ևս կարմրեցնել: Մատուցել թթվասերի կամ յոգուրտի հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք օլադի «օրանժ»

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 200 գրամ

ձու ձու 3 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 100 գրամ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

մեղր մեղր 1 ճաշի գդալ

ալյուր ալյուր 400 գրամ

գազար գազար 500 գրամ

նարինջ նարինջ 1 հատ

ձեթ ձեթ 1 ճաշի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1500դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 373 կկալ