Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել միլինա

Թասի մեջ 1 ձու ջարդել, ավելացնել մածունը, աղ անել հարել, այնքան ալյուր ավելացնել, որ պինդ խմոր ստացվի, լավ հունցել, 4 մասի բաժանել, գնդել, ծածկել: Կաթնաշոռը տրորել, որպեսզի այն փշուրի նման դառնա, վրան 2 դեղնուց ավելացնել, խառնել: Ջեռոցի կաղապարին կարագ քսել, երկարությամբ թեթևակի փոթեր առաջացնել, վրան շաղ տալ կաթնաշոռի ¼-ը, շաքարավազ շաղ տալ, ռուլետ փաթաթել, ռուլետը պարանի նման ոլորել, ապա տապակի մեջ, կենտրոնից սկսած, ռուլետին խխունջի ձև տալ: Մնացած գնդերն էլ նույն կերպ մշակել, շարունակել “խխունջի” ձևավորել, երեսին կարագը քսել: Թասի մեջ հարել 2 սպիտակուցն ու 3 ձուն, 0.5 բաժակ շաքարավազ, վանիլին և թթվասեր ավելացնել, հարել: Սոուսը լցնել միլինայի վրա, եփել 180* ջերմ.ջեռոցում` 40-45 րոպե:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք միլինա

մածուն մածուն 1 թեյի բաժակ

ձու ձու 6 հատ

աղ աղ

ալյուր ալյուր

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 400 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 150 գրամ

կարագ կարագ 50 գրամ

վանիլ վանիլ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1810դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 684 կկալ