Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լոլիկով ֆոկաչչա

Խմորիչի վրա լցնել 150 մլ գոլ ջուր, շաքարավազ, խառնել, թողնել 5-10 րոպե: Նախապես ջեռոցը տաքացնել: Խառնել ալյուրը, 1/2 թ. գդ. աղ, կարագը, խմոր ստանալ: Ավելացնել թթխմորը, 75 մլ գոլ ջուր, 50 մլ ձիթայուղ: Հունցել, գունդ անել, թողնել: Խորի ամանը յուղել, խմորը դնել մեջը, տոպրակով փակել, 1.5 ժամ դնել տաք տեղում: Լոլիկները չորս մասի բաժանել, միջուկը գդալով հանել: Խմորը դնել յուղած տապակի մեջ, հարթեցնել, բուսայուղ քսել վրան: Լոլիկները դնել խմորի վրա` մի քիչ սեղմելով ներս: Հացի վրա ցանել աղ, պղպեղ, չորացրած ռեհան փշրել: Թխել տաք ջեռոցում: Հանելուց հետո վրան առատ ձիթայուղ ցողել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լոլիկով ֆոկաչչա

ալյուր ալյուր 450 գրամ

լոլիկ լոլիկ 10 հատ

ձեթ ձեթ 100 մլ

կարագ կարագ 30 գրամ

խմորիչ խմորիչ 20 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

ռեհան ռեհան 1 պտղունց

աղ աղ 1 թեյի գդալ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 860դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 358 կկալ