Բաղադրատոմս
ԼՈԼԻԿՈՎ ՖՈԿԱՉՉԱ
Հեղինակ:Liana Bagaryan |
հրապարակվել է: 2013-02-04
Պատրաստեք լոլիկով ֆոկաչչա հետևյալ բաղադրատոմսով
ԼՈԼԻԿՈՎ ՖՈԿԱՉՉԱ Իտալական Խմորով ուտեստ է և կարելի է մատուցել Տոնական սեղաններին:
Ինչպես պատրաստել լոլիկով ֆոկաչչա
Խմորիչի վրա լցնել 150 մլ գոլ ջուր, շաքարավազ, խառնել, թողնել 5-10 րոպե: Նախապես ջեռոցը տաքացնել: Խառնել ալյուրը, 1/2 թ. գդ. աղ, կարագը, խմոր ստանալ: Ավելացնել թթխմորը, 75 մլ գոլ ջուր, 50 մլ ձիթայուղ: Հունցել, գունդ անել, թողնել: Խորի ամանը յուղել, խմորը դնել մեջը, տոպրակով փակել, 1.5 ժամ դնել տաք տեղում: Լոլիկները չորս մասի բաժանել, միջուկը գդալով հանել: Խմորը դնել յուղած տապակի մեջ, հարթեցնել, բուսայուղ քսել վրան: Լոլիկները դնել խմորի վրա` մի քիչ սեղմելով ներս: Հացի վրա ցանել աղ, պղպեղ, չորացրած ռեհան փշրել: Թխել տաք ջեռոցում: Հանելուց հետո վրան առատ ձիթայուղ ցողել:
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լոլիկով ֆոկաչչա
Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է
860դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 358 կկալ