Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լազանյա բոլոնյեզե

Լազանյայի շերտերը աղաջրում եփել, սառը ջրով ողողել, քամել: Լոլիկների կեղևը հեռացնել, բլենդերով հարել, խառնել տոմատի մածուկին: Միսը բուսայուղով տապակել, աղ, պղպեղ անել, ավելացնել տոմատը: Եփել մինչև թանձրանալը: Սոտեյնիկի մեջ խառնել կարագը, ավելացնել ալյուր: Աստիճանաբար լցնել կաթը և անդադար խառնել: Ավելացնել քերած մշկընկույզ, եփել, մինչև սոուսը թանձրանա: Տապակի մեջ մի քիչ սոուս լցնել, դնել լազանյայի շերտերը: Վրան լցնել բոլոնյեզեի մեկ երրորդ մասը: Վրան լցնել քերած պանիր: Նորից սոուս լցնել: Այս գործողությունը կրկնել: Լազանյան եփել 200 աստիճան ջեռոցում մոտ 40 րոպե:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լազանյա բոլոնյեզե

տավարի միս տավարի միս 700 գրամ

լազանյայի շերտեր լազանյայի շերտեր 200 գրամ

լոլիկ լոլիկ 2 հատ

ձեթ ձեթ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

կաթ կաթ 1 լիտր

կաթ կաթ 120 գրամ

ալյուր ալյուր 3 ճաշի գդալ

մշընկույզ մշընկույզ 1 պտղունց

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 3080դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 319 կկալ