Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կանաչիով և կաթնաշոռով բլիթներ

Կանաչիներն ու կանաչ սոխը մանր կտրտել, խառնել կաթնաշոռի հետ, վրան ձու ջարդել, համեմել աղ ու պղպեղներով, ծածկել, 15-20 րոպեով դնել սառնարանը: Ալյուրը համեմել աղ ու պղպեղներով, խառնել, լցնել տափակ ափսեի մեջ: Կաթնաշոռի խճողակից թաց ձեռքերով բլիթներ ձևավորել, թավալել ալյուրի մեջ, տապակել բուսայուղով, տեղափոխել թղթե անձեռոցիկի վրա: Մատուցել գոլ` կտրտած թարմ լոլիկի և վարունգի հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կանաչիով և կաթնաշոռով բլիթներ

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 200 գրամ

ձու ձու 1 հատ

ալյուր ալյուր 100 գրամ

ձեթ ձեթ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

լոլիկ լոլիկ 1 հատ

վարունգ վարունգ 1 հատ

համեմ համեմ

սամիթ սամիթ

կանաչ սոխ կանաչ սոխ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 600դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 142 կկալ