Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել եգիպտացորենով հաց

Թասի մեջ խառնել եգիպտացորենի և ցորենի ալյուրները, թթխմորը, շաքարավազն ու աղը, մեջտեղում փոս անել: Եգիպտացորենի պահածոյի հյութը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել կաթը, մարմանդ կրակով տաքացնել, շրջել ալյուրի վրա, կարագ դնել և հունցել: Խմորը դնել ալյուր շաղ տված սեղանին և 6-8 րոպե հունցել` ընթացքում մաս-մաս լցնել եգիպտացորենի հատիկները: Խմորից գնդեր անել, դնել յուղած թասի մեջ, ծածկել և թողնել հասունանա: Ջեռոցը տաքացնել մինչև 220*: Եգիպտացորենով հացը թխել` մինչև կարմրի:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք եգիպտացորենով հաց

ալյուր ալյուր 2 թեյի բաժակ

խմորիչ խմորիչ 1 թեյի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի գդալ

աղ աղ 0,5 թեյի գդալ

պահածոյացված եգիպտացորեն պահածոյացված եգիպտացորեն 200 գրամ

կաթ կաթ 0,5 թեյի բաժակ

կարագ կարագ 20 գրամ

ձեթ ձեթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 620դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 76 կկալ

Օգտվողների գնահատում. 0 / 5