Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել բուլկի-նախուտեստ

Թավայի մեջ լցնել 100 մլ բուսայուղ: Տաքացնել, տապակել մանր կտրատած սխտորը 50-60 րոպե: Խմորիչը բացել շաքարավազի հետ 50 մլ գոլ ջրում: Թողնել 10 րոպե, մինչև փրփուր առաջանա: Մաղած ալյուրի մեջ լցնել խմորիչը, 250 մլ գոլ հանքային ջուրը, խմոր հունցել: Ստացվում է բավականին պինդ խմոր: Ավելացնել աղ և 3 ճաշի գդալ սխտորի բուսայուղից: Խմորը հունցել, ափսեն յուղել, վրան դնել խմորը և 1 ժամ թողնել տաք տեղում: Մաղադանոսը մանր կտրատել, խառնել թավայի բուսայուղի, աղի, սև պղպեղի հետ: Խմորը բաժանել 16 մասի, երկար գլանակներ պատրաստել, հանգույց կապել, շարել յուղաթղթի վրա, թխել 15 րոպե 200 աստիճանում: Տաք բուլկիների վրա լցնել յուղային սոուսը, շարել ափսեի մեջ: Մնացած սոուսը մատուցել առանձին ափսեի մեջ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք բուլկի-նախուտեստ

ալյուր ալյուր 500 գրամ

գազավորված ջուր գազավորված ջուր 250 մլ

խմորիչ խմորիչ 7 գրամ

ձեթ ձեթ 4 ճաշի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ 2 թեյի գդալ

աղ աղ 4 թեյի գդալ

մաղադանոս մաղադանոս

սև պղպեղ սև պղպեղ

աղ աղ

սխտոր սխտոր 7 պճեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 610դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 74 կկալ