Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել զատիկի կաթնաշոռով քացրավենիք

Ձուն հարել շաքարի և վանիլի հետ, ավելացնել կաթը, խառնել: Դնել կրակին, եռացնել, եփել մինչև թանձրանալը: Սառեցնել զանգվածը: Չիրը կտրատել, ընկույզը` նույնպես: Չամիչը լվանալ, չորացնել: Կաթնաշոռը մաղով անցկացնել, ավելացնել կարագ, լավ խառնել: Ավելացնել չիրը, ընկույզը և չամիչը: Վրան լցնել ձուն, խառնել: Վերցնել անցքերով կաղապարը: Եթե չկա այդպիսին, վերցնել փոքր չօգտագործված ծաղկաման, որն անցքեր ունի: 4 տակ ծալած մարլյա (թանզիֆ) դնել ամանի տակ: Կաթնաշոռի զանգվածը լցնել ամանի մեջ: Վրան ծանրություն դնել: Ամանը դնել սառնարանի մեջ 12 ժամով: Հանել, շուռ տալ ափսեի մեջ, մարլյան հեռացնել: Զարդարել չրերով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք զատիկի կաթնաշոռով քացրավենիք

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 1 կգ

ձու ձու 5 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

կաթ կաթ 400 մլ

վանիլ վանիլ 1 թեյի գդալ

կարագ կարագ 200 գրամ

ընկույզ ընկույզ 100 գրամ

չիր չիր 100 գրամ

չամիչ չամիչ 100 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 4260դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 616 կկալ