Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ընկույզով մանրադրամներ

Վերցնել ընկույզի գեղեցիկ կեսերը, մնացածն էլ աղալ: Ալյուրը աղացած ընկույզի, շաքարավազի, դարչինի, կարդամոնի հետ խառնել: Սառեցրած կարագը խորանարդիկների բաժանել ու ավելացնել խառնուրդին: Ձուն ջարդել ու հունցել խմորը: Խմորը հերմետիկ հարթության վրա դնել, կամ էլ սննդային թաղանթով փաթաթել ու 30 րոպեով դնել սառնարան: Հետո հանել ու գրտնակել 1/3սմ հաստությոմբ: Խմորից կլոր թխվածքաբլիթներ կտրել: Տապակի վրա թուղթ դնել, շարել թխվածքաբլիթները ու թխել 10 րոպե 180 աստիճանում: Պովիդլոն, մուրաբան կամ ջեմը մի քիչ տաքացնել: Մի թխվածքաբլիթին քսել ջեմ ու փակել մյուսով, այդպես պատել նաև մյուս թխվածքաբլիթները: Շոկոլադը հալեցնել: Վերևից յուրաքանչյուր թխվածքաբլիթի վրա շոկոլադ կաթեցնել: Զարդարել ընկույզի կտորներով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ընկույզով մանրադրամներ

ալյուր ալյուր 200 գրամ

ընկույզ ընկույզ 100 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 100 գրամ

ձու ձու 1 հատ

կարագ կարագ 100 գրամ

ջեմ ջեմ 150 գրամ

շոկոլադ շոկոլադ 100 գրամ

դարչին դարչին

հիլ հիլ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1260դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 144 կկալ