Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել թխվածքաբլիթ «կոճղ»

Ձուն շաքարավազի հետ հարել, մինչև ծավալն ավելանա 2–3 անգամ: Ավելացնել ալյուրը, խառնել: Լցնել յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ: Թխել 210 °С տաքացված ջեռոցում: Խմորին սեղմելիս պետք է հետք չմնա: Կրեմի համար հարել կարագը, աստիճանաբար ավելացնել խտացրած կաթը: Վերջում ավելացնել կոնյակը: Արդեն սառած բիսկվիթից օղակներ կտրել: Խմորե օղակին կրեմ քսել, ծածկել մեկ այլ օղակով, վրան ջեմ քսել: Թխվածքի կողքերին կրեմ քսել, ավելացած խմորը փշրել և ցանել վրան: Զարդարել քերած շոկոլադով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք թխվածքաբլիթ «կոճղ»

ալյուր ալյուր 80 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 70 գրամ

ձու ձու 2 հատ

ջեմ ջեմ 2 ճաշի գդալ

կարագ կարագ 100 գրամ

խտացրած կաթ խտացրած կաթ 100 գրամ

կոնյակ կոնյակ 10 գրամ

շոկոլադ շոկոլադ 100 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 940դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 214 կկալ