Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել թխվածքաբլիթ կիվի

Ձուն հարել, խառնել շաքարավազը, դնել գոլորշու վրա: Տաքացնել մինչև  45–50 °C անընդհատ խառնելով: Զանգվածը պիտի երկու-երեք անգամ մեծանա: Ավելացնել մաղած ալյուրը և արագ խառնել, որ ստացվի միատարր խմոր: Խմորը լցնել յուղած տապակի մեջ, դնել տաք ջեռոցի մեջ և թողնել 30 րոպե 180–200 °C: Բիսկվիթը սառեցնել, կլոր կտրատել 5 սմ տրամագծով և 0,6–0,8 սմ հաստությամբ, երկու օղակ մեկ թխվածքի համար: Սերուցքը շաքարավազի հետ խառնել, ավելացնել ջրով բացած ժելատին, խառնել: Քերիչով անցկացրած կամ խյուս դարձրած կիվին լցնել ստացված զանգվածի մեջ, նորից խառնել: Խմորները զարդարել հարած սերուցքով, վրան դնել կիվիի բարակ շերտեր, վրան նորից բիսկվիթ, նորից սերուցք: Կողքերին սերուցք քսել և կոկոսի փաթիլներ ցանել: Զարդարել սերուցքով և կիվիի շերտով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք թխվածքաբլիթ կիվի

ալյուր ալյուր 1 թեյի բաժակ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

ձու ձու 5 հատ

կարագ կարագ 50 գրամ

սերուցք սերուցք 1 թեյի բաժակ

շաքարի փոշի շաքարի փոշի 3 ճաշի գդալ

ժելատին ժելատին 8 գրամ

կիվի կիվի 2 հատ

զարդարելու համար

կոկոսի փաթիլներ կոկոսի փաթիլներ

կիվի կիվի 2 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 370դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 7 կկալ