Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կաթնաշոռային խխունջներ

Խմոր պատրաստելու համար օգտագործում են կաթնաշոռի ¾ մասը: Կաթնաշոռը խառնել շաքարավազի ու ձվի հետ: Սոդա ավելացնել, խառնել: Աստիճանաբար ավելացնել ալյուր՝ կաթնաշոռը գդալով խառնելով: Երբ արդեն դժվար կլինի խառնել խմորը, հունցել ձեռքով: Գնդիկ սարքել ու 1 ժամով դնել սառնարան: Խմորը հանել սառնարանից, գրտնակել ալյուրոտ մակերեսի վրա 5մմ հաստությամբ: Մի կեսի վրա դնել մնացած կաթնաշոռը, 1-2 ճ/գ շաքարավազ ու չամիչ դնել՝ նախօրոք չամիչը թրջել ջրում 10 րոպե: Դնել տապակի մեջ: Թխել 20-30 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կաթնաշոռային խխունջներ

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 360 գրամ

ձու ձու 3 հատ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ 4 ճաշի գդալ

չամիչ չամիչ

ալյուր ալյուր 1.5 թեյի բաժակ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1150դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 319 կկալ