Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել շոկոլադով և կիտրոնով մադլեններ

Ալյուրը մաղել թասի մեջ, խառնել կակաոն, փխրեցուցիչը: Առանձին ամանում խառնել աղն ու շաքարը: Մեկ քառորդ կիտրոնի կեղևը քերիչով անցկացնել, խառնել շաքարավազին: Ստացվում է թաց և հատիկավոր զանգված: Ձուն թեթևակի հարել, խառնել շաքարավազին: Կարագը հարել, ավելացնել ձվի զանգվածը, խառնել, մինչև ձուլվի: Ավելացնել կակաոյով ալյուրը և լավ խառնել: Ամանը փակել և գիշերը թողնել սառնարանում: Հաջորդ օրը ջեռոցը տաքացնել 220°C: Մադլենների կաղապարները սովորաբար ունենում են ծովային  խեցիների ձև: Յուղել կաղապարները և ալյուր ցանել: Խմորը լցնել, թխել կիսաբաց ջեռոցում: Դռան արանքում դնել փայտե գդալ և թխել 13-15 րոպե: Հանել, սառեցնել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք շոկոլադով և կիտրոնով մադլեններ

ալյուր ալյուր 80 գրամ

կակաո կակաո 20 գրամ

փխրեցուցիչ փխրեցուցիչ 2 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 100 գրամ

աղ աղ 1 պտղունց

կիտրոն կիտրոն 1 հատ

ձու ձու 2 հատ

կարագ կարագ 110 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 870դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 197 կկալ