Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել նուշով կրուասաններ

Նուշի մածուկը պատրաստելու համար խառնել մի բաժակ աղացած նուշը, մեկ սպիտակուց, կես բաժակ շաքարավազ, երկու գդալ փափկած կարագ: Մածուկը խառնել կոմբայնի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, կարագը և լավ խառնել: Խառնել կիտրոնի կեղևը, ալյուրը, փակել կափարիչը և դնել սառնարանի մեջ: Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան: Տապակը ծածկել յուղաթղթով: Խմորը բացել, բաժանել վեց ուղղանկյունների: Ամեն ուղղանկյուն կիսել եռանկյունների: Նրանցից ամեն մեկի վրա դնել 1 ճաշի գդալ նուշի միջուկ, համաչափ տարածել խմորի մակերեսին: Փաթաթել սկսելով լայն մասից: Կրուասանները շարել տապակի վրա: Ձուն հարել, ավելացնել կաթ և քսել խմորիկների վրա: Վրան ցանել նուշի փշրանք: Թխել 15-20 րոպե, թողնել հինգ րոպե սառչի, ցանել շաքարի փոշի և մատուցել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք նուշով կրուասաններ

շերտավոր խմոր շերտավոր խմոր 500 գրամ

ձու ձու 1 հատ

կաթ կաթ 1 ճաշի գդալ

նուշ նուշ 1 սուրճի բաժակ

շաքարի փոշի շաքարի փոշի 1 ճաշի գդալ

միջուկ

շաքարավազ շաքարավազ 2 ճաշի գդալ

կարագ կարագ 200 գրամ

ձու ձու 1 հատ

կիտրոն կիտրոն 1 հատ

ալյուր ալյուր 2 ճաշի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 920դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 112 կկալ