Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել նազուկ

Կաթսայի մեջ լցնել 1/2 բաժակ կաթ, մի քիչ տաքացնել: Խառնել խմորիչը, ավելացնել մեկական ճաշի գդալ շաքարավազ և ալյուր, խառնել: Թողնել տաք տեղում, մինչև փրփուրի «գլխարկ» առաջանա: 3 բաժակ ալյուրը մաղել խորը թասի մեջ, վրան փոս անել, լցնել խմորիչով խաբուրդը: Հետո հերթով ավելացնել կաթը, շաքարավազը, ձուն, յուղը, մեխակն ու դարչինը: Խառնել, կստացվի հարթ խմոր: Խմորը ծածկել սրբիչով, թողնել 2-3 ժամ տաք տեղ: Խմորից բլիթներ պատրաստել, դնել տապակին, կես ժամ թողնել որ ուռչի: Վրան քսել դեղնուցի ու կաթի խառնուրդը և թխել 20 րոպե 200 աստիճաում:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք նազուկ

ալյուր ալյուր 3 թեյի բաժակ

կաթ կաթ 1 լիտր

խմորիչ խմորիչ 50 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 0.5 թեյի բաժակ

ձու ձու 12 հատ

յուղ յուղ 300 գրամ

դարչին դարչին 2 թեյի գդալ

մեխակ մեխակ 0.5 թեյի գդալ

վերին շերտ

դեղնուց  դեղնուց 1 հատ

կաթ կաթ 2 ճաշի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 100դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 64 կկալ