Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել նապոլեոն

Խմորի բաղադրիչները պետք է սառը լինեն: Ալյուրի մի մասը խառնել 800 գ սառած և քերած մարգարինին կամ կարագին: Քերելու ընթացքում կարագի վրա ալյուր ցանել: Երբ ողջ կարագը քերած լինի, ավելացնել մնացած ալյուրը, թեթև շարժումներով խառնել, շատ չտրորել: Երկու ձուն, երկու թեյի գդալ աղը, երկու ճաշի գդալ քացախը խառնել առանձին  ամանի մեջ: Ավելացնել այնքան ջուր, մինչև չափման ամանի մեջ զանգվածը հասնի 500 մլ սահմանին: Խառնուրդն աստիճանաբար ավելացնել ալյուրին ու կարագին: Արագ խառնել, որ բաղադրիչները սառը մնան: Խմորը հավաքել, ի մի բերել, բաժանել երեք գնդի: Ամեն գունդ դնել առանձին տոպրակի մեջ և տեղավորել սառնարանի մեջ: Թողնել այնտեղ ամենաքիչը մի քանի ժամ: Եփել կրեմը: Երկու բաժակ կաթը տաքացնել, ավելացնել 2/3 բաժակ շաքարավազ: Առանձին թասի մեջ խառնել երկու ձուն, ալյուրը, հետո մի քիչ տաք կաթ խառնել: Խառնուրդն աստիճանաբար ավելացնել կաթսայի  տաք կաթին: Նետո անընդհատ խառնելով թողնել տաքանա, չթողնել, որ եռա: Վերցնել կրակից, խառնելով հովացնել: Խմորը հանել սառնարանից, բացել բարակ 3-4 մմ հաստությամբ: Տապակի եզրերը թրջել խոնավ շորով, որ խմորի եզրերը չկծկվեն: Գրտնակի վրա դնելով խմորը փռել տապակին, եզրերը սեղնել, դանակով ծակծկել, որ շատ չուռչի: Ավելորդ եզրերը կտրել: Թխել 200-220 աստիճանում մինչև կարմրի: Կրեմիի փափկած կարագը հարել, գդալ-գդալ ավելացնել եփած կրեմը և մի քիչ վանիլ: Խմորի շերտերը կիսել, կստացվի չորս շերտ: Խմորը դնել սեղանին, կրեմ քսել, դնել երկրորդ շերտը դնել, մի քիչ սեղմել: Այդպես դնել բոլոր շերտերը: Եզրերից ավելացած խմորը թխել, փշրել, մի քիչ շաքարի փոշու հետ խառնել: Փշրանքը շաղ տալ տորթի վրա, շաքարի փոշի ցանել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք նապոլեոն

ալյուր ալյուր 1 կգ

կարագ կարագ 800 գրամ

ձու ձու 2 հատ

աղ աղ 2 թեյի գդալ

քացախ քացախ 2 ճաշի գդալ

ջուր ջուր 400 մլ

կրեմ

կաթ կաթ 2 թեյի բաժակ

շաքարավազ շաքարավազ 2.5 թեյի բաժակ

ձու ձու 2 հատ

ալյուր ալյուր 2 ճաշի գդալ

կարագ կարագ 200 գրամ

վանիլային շաքար վանիլային շաքար 150 գրամ

շաքարի փոշի շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1260դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 270 կկալ