Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լիմոնով կեքսեր

Լիմոնի կեղևը զգուշորեն հանել ու մանրացնել: Հյութը քամել: Ձուն հարել շաքարավազի հետ: Ավելացնել կեղևն ու հյութը, վանիլինը, փափկած կարագը, ալյուրը, սոդան՝ քացախով բացած ու թթվասերը: Այս ամենը խառնել: Ջեռոցը տաքացնել մինչ 180 աստիճան: Կեքսերի կաղապարների մեջ խմոր լցնել/2/3-ը/, դնել ջեռոցը: Թխելու ժամանակը կախված է կաղապարների չափից, երկար փայտիկով ստուգել: Եթե խմորը փայտիկից է կպել, ապա դեռ պատրաստ չէ: Եթե ոչինչ չի կպել, ապա պատրաստ է, կարող ե հանել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լիմոնով կեքսեր

ձու ձու 3 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 100 գրամ

կիտրոն կիտրոն 1 հատ

կարագ կարագ 100 գրամ

ալյուր ալյուր 2.5 թեյի բաժակ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

քացախ քացախ 1 ճաշի գդալ

վանիլային շաքար վանիլային շաքար

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1100դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 353 կկալ