Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կրուասաններ

Նախորդ երեկոյան շաքարավազը և խմորիչը լավ լուծել կաթի մեջ։ Ալյուրը մաղել, ավելացնել աղը և կաթով և խմորիչով խառնուրդը, խառնել և լավ հունցել խմորը։ Թողնել 40-45 ր. հանգստանա, հետո կրկին լավ հունցել խմորը։ Սեղանի վրա բուսայուղ քսել, գրտնակով կես սմ հաստությամբ կլոր բացել խմորը և դանակով բաժանել 6-8 եռանկյունաձև մասերի։ Փաթաթել կրուասանները լայն կողմից դեպի նեղ մասը, շարել յուղաթղթի վրա, ծածկել ցելոֆանե թաղանթով և դնել սառնարանը։ Առավոտյան տաքացնել ջեռոցը 200 աստիճան, հանել սառնարանից կրուասանները, թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 25-30ր., վրան քսել ձվի և կաթի խառնուրդը և 20-25 ր. թխել։ Կարելի է նաև փաթաթելիս խոզապուխտ, պանիր կամ շոկոլադ դնել խմորի մեջ։


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կրուասաններ

ալյուր ալյուր 500 գրամ

կաթ կաթ 400 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

աղ աղ

խմորիչ խմորիչ 7 գրամ

դեղնուց  դեղնուց 3 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 580դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 252 կկալ