Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կրենդելիկներ

Խմորիչը խառնել գոլ կաթին, մի քիչ ալյուր խառնել, թողնել երկու ժամ, մինչև ծավալը կրկնակի ավելանա: Ձուն հարել, խառնել կաթին, ավելացնել աղ, շաքարավազ, կիտրոնի կեղև: Ավելացնել կարագը, խառնել այնքան ժամանակ, մինչև խմորը սկսի ամանի պատերից պոկվել: Ծածկել սրբիչով, դնել տաք տեղում: Դնել ալյուրոտ սեղանին, կտրատել և խմորը ոլորելով փոքրիկ կրենդելիկներ ձևավորել, ծայրերն իրար ամրացնել: Շարել տապակին, կարագ քսել վրան, շաքարավազ ցանել: Թխել 10-15 րոպե տաք ջեռոցում:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կրենդելիկներ

ալյուր ալյուր 1 կգ

կաթ կաթ 1.5 թեյի բաժակ

ձու ձու 5 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

կարագ կարագ 125 գրամ

աղ աղ 0.5 թեյի գդալ

խմորիչ խմորիչ 30 գրամ

կիտրոն կիտրոն 0.5 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1330դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 584 կկալ