Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կաթնաշոռով թխվածք

Մարգարինը հալեցնել և  0,5 թ.գդ. սոդային խառնել: Առանձին թասի մեջ լցնել մաղած ալյուրը, քերիչով կամ մսաղացով անցկացրած կաթնաշոռը: Ստացվում են փշուրներ: Ավելացնել աղով հարած ձուն, սոդայով մարգարինը: Ստացվում է փափուկ, բայց ձեռքերին չկպչող խմոր: Դնել սառնարանը երկու ժամով: Հանել, բաժանել երեք մասի: Ամեն գունդը բացել  3-4 մմ հաստությամբ: Բաժանել 8 սեկտորների պիցցայի պես: Ամեն շերտիկին շաքարավազ ցանել, փաթաթել գլանակի նման լայն մասից դեպի նեղը: Շարել յուղած տապակի վրա, թխել 180-200 աստիճանում, մինչև թեթևակի կարմրի:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կաթնաշոռով թխվածք

մարգարին մարգարին 200 գրամ

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 200 գրամ

ձու ձու 1 հատ

ալյուր ալյուր 500 գրամ

սոդա սոդա 0.5 թեյի գդալ

աղ աղ 0.5 թեյի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 970դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 158 կկալ