Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կաթնաշոռային կեքսեր

Կաթնաշոռը լավ մանրացնել: Ձվի դեղնուցն ու սիտակուցը առանձնացնել: Սպիտակուցը սառնարան դնել: Դեղնուցը շաքարավազի հետ հարել: Կարագը մի քիչ սառեցնել: Կաթնաշոռին ավելացնել դեղնուցը, կարագն ու թթվասերը: Սոդան եռացրած ջրով բացել, ավելացնել կաթնաշոռին ու լավ խառնել: Կստացվի կրեմանման զանգված, ավելացնել ալյուր ու սպիտակաձավար: Խառնել, սպիտակուղծցը, հարել: Ավելացնել խմորին ու լավ հարել: Դնել յուղով ու ալյուրով պատած կաղապարների մեջ: Թխել 20-30 րոպե 180 աստիճանում:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կաթնաշոռային կեքսեր

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 250 գրամ

ձու ձու 3 հատ

կարագ կարագ 50 գրամ

ալյուր ալյուր 200 գրամ

սպիտակաձավար սպիտակաձավար 100 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 100 գրամ

աղ աղ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

ջուր ջուր 1 թեյի բաժակ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1160դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 342 կկալ