Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել հատապտուղներով ժելե զամբյուղների մեջ

Ձուն հարել աղի և շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը: Կարագը կամ մարգարինը փափկեցնել, խառնել ձվին: Ալյուրը մաղել, փոս անել վրան, խառնել կարագն ու ձուն, սոդան, վանիլինը: Արագ խմոր հունցել, գունդ անել, կես ժամ դնել սառնարանը: Բացել կես սմ հաստությամբ, փոքրիկ բլիթներ կտրել խմորից: Կեքսի ամանները յուղել, բլիթները տեղադրել մեջը, զամբյուղիկի ձև տալ: Թխել 12-15 րոպե 240-260 աստիճանում: Հովացնել: Դոնդողի վրա լցնել եռացած սառը ջուր: Հենց որ ժելեի մասնիկները դառնան թափանցիկ, քամել դոնդողը: Ցանկացած մրգահյութը մի քիչ տաքացնել, ժելեն խառնել և տաքացնել: Քամել, սառեցնել: Խմորի զամբյուղիկների մեջ լցնել պովիդլոն, ապա` ցանկացած մրգի կտորները կամ հատապտուղները, վրան լցնել ժելեն, դնել սառնարանի մեջ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք հատապտուղներով ժելե զամբյուղների մեջ

ալյուր ալյուր 170 գրամ

կարագ կարագ 100 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 60 գրամ

ձու ձու 1 հատ

վանիլ վանիլ

աղ աղ 1.5 թեյի գդալ

ժելատին ժելատին 12 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 440դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 111 կկալ