Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ֆրանսիական թխվածքաբլիթներ

Սոտեյնիկում կարագը հալեցնել 300 մլ եռացող ջրի մեջ: Վերցնել կրակից, աղ անել, ավելացնել մաղած ալյուրը: Թիակով խառնել, որ ստացվի միատարր թանձր զանգված: Ձվերը մեկ առ մեկ ավելացնել, յուրաքանչյուրն ավելացնելուց հետո խառնել, մինչև ձուլվի, նոր կոտրել հաջորդ ձուն: Խորը կաթսայի մեջ 160-180 °С տաքացնել բուսայուղը: Այդ ջերմաստիճանում 1х 1 սմ սպիտակ հացի կտորը գցելիս պետք է  30 վայրկյանում կարմրի: Թեյի գդալով խմորիկները գցել տաք ձեթի մեջ, տապակել մոտավորապես 6 րոպե, շուռ տալ, որ համաչափ կարմրի: Հանել, դնել անձեռոցիկի վրա, որ ավելորդ յուղը քամվի: Շարել մեծ ափսեի մեջ և շաքարի փոշի ցանել: Անմիջապես մատուցել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ֆրանսիական թխվածքաբլիթներ

կարագ կարագ 100 գրամ

ալյուր ալյուր 1 թեյի բաժակ

ձու ձու 4 հատ

աղ աղ 1 թեյի գդալ

ձեթ ձեթ 1 լիտր

շաքարի փոշի շաքարի փոշի

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1610դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 512 կկալ