Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ելակով թխվածքաբլիթներ

Ջեռքով խառնել ալյուրը, 1 ձուն, շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը, 0.5 կիտրոնի հյութը, կարագը: Խմոր հունցել, երկար գլանակ դարձնել այն: Կլոր-կլոր կտրատել, օղակները շարել թղթով ծածկած տապակի վրա, դնել 170 °С ջեռոցի մեջ 10 րոպեով: 1 ձվի սպիտակուցը հարել մի գդալ շաքարավազի հետ, խմորը ջեռոցից հանել, ամեն մեկի վրա մի քիչ սպիտակուց դնել, վրան շարել ելակի հատիկներ:  Թխել տասը-տասնհինգ րոպե, մինչև բեզեի վրա ոսկեգույն կեղև առաջանա:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ելակով թխվածքաբլիթներ

ալյուր ալյուր 150 գրամ

կարագ կարագ 50 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 150 գրամ

ձու ձու 2 հատ

վանիլային շաքար վանիլային շաքար

կիտրոն կիտրոն 0.5 հատ

ելակ ելակ 100 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 460դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 203 կկալ