Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել վիեննական տորթ զահեր

Փափկած կարագը հարել 50 գ շաքարավազի հետ: Սպիտակուցները զգույշ առանձնացնել դեղնուցից: Սպիտակուցները դնել սառնարանի մեջ: Շոկոլադը մանրացնել և գոլորշու վրա հալել: Սառեցնել մինչև մարմնի ջերմաստիճան և լցնել հարած կարագի վրա: Ավելացնել վանիլային շաքարը, հարիչով խառնել, մինչև ստացվի միատարր զանգված: Խառնելը շարունակել, մեկ առ մեկ ավելացնել դեղնուցները: Նուշի վրա եռացած ջուր լցնել, թողնել 1 րոպե: Կճեպը հանել, բլենդերով մանրացնել: Ալյուրը ափսեի մեջ մաղել: Ալյուրի մեջ լցնել կակաոն և փխրեցուցրիչը, խառնել: Սառած սպիտակուցները հարել: Աստիճանաբար հարիչի արագությունը ավելացնել: Քիչ-քիչ ավելացնել 100 գ շաքարավազ և հարել, մինչև անշարժ զանգված ստացվի: Կեսը լցնել շոկոլադի զանգվածի վրա, ավելացնել ալյուր, որին կակաո էր խառնած: Վրան լցնել նուշը և խառնել ներքևից վերև շարժումներով: Ավելացնել մնացած սպիտակուցները: Խմորը լցնել յուղած կաղապարի մեջ: Թխել 170-200 աստիճանով 50-70 րոպե: Բիսկվիթը հանել, թողնել 8 ժամ: Ծիրանի ջեմը մի քիչ տաքացնել: Բիսկվիթը երկու կամ երեք մասի բաժանել, մի մասին ջեմ քսել: Վրայի շերտը դնել, վրան և կողքերը ջեմ քսել: Շոկոլադը հալեցնել գոլորշու վրա, մինչև ջրիկանա: Մեջը լցնել կաթը, լավ խառնել: Վերջում մի կտոր կարագ դնել: Խառնել այնքան, մինչև կարագը հալվի, ձուլվի: Շոկոլադը մի քիչ սառեցնել: Լցնել տորթի վրա, քսել կողքերին: Զարդարել շոկոլադով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք վիեննական տորթ զահեր

շոկոլադ շոկոլադ 60 գրամ

կարագ կարագ 200 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 150 գրամ

ալյուր ալյուր 150 գրամ

ձու ձու 6 հատ

կոնյակ կոնյակ 1 ճաշի գդալ

փխրեցուցիչ փխրեցուցիչ 3 թեյի գդալ

վանիլային շաքար վանիլային շաքար 1 թեյի գդալ

կակաո կակաո 35 գրամ

նուշ նուշ 50 գրամ

ջեմ ջեմ 200 գրամ

գլազուր

շոկոլադ շոկոլադ 150 գրամ

կաթ կաթ 4 ճաշի գդալ

կարագ կարագ 15 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 560դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 27 կկալ