Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել թխվածք «ոզնիներ»

Ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել փափուկ մարգարինը, փխրեցուցիչը, ընկույզն ու վերջում նոր ալյուրը: Լավ խառնել, որ ալյուրի գնդիկներ չմնան: Ստացվում է քյուֆթայի թանձրության խմոր: Խմորը լցնել յուղած  տապակի մեջ և թխել  200С-ում մոտ 20 րոպե: Խմորից օղակներ կտրատել գործիքի կամ բաժակի օգնությամբ: Ավելացած խմորը փշրել: Փափուկ կարագը հարել խտացրած կաթի հետ: Խմորիկները մեջտեղից կտրել, կրեմ քսել, հետո կրեմ քսել նաև ողջ մակերեսին ու թավալել խմորի փշրանքի մեջ: Մոտ մեկ ժամ թողնել սառնարանում և հյուրասիրել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք թխվածք «ոզնիներ»

ձու ձու 6 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 300 գրամ

ալյուր ալյուր 300 գրամ

մարգարին մարգարին 300 գրամ

ընկույզ ընկույզ 80 գրամ

փխրեցուցիչ փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

կրեմ

կարագ կարագ 150 գրամ

խտացրած կաթ խտացրած կաթ 450 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 620դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 64 կկալ