Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «զբոսանք ամպերում»

Ձուն հարել շաքարավազի հետ, մինչև ստացվի փրփրուն զանգված: Ալյուրը մաղել և աստիճանաբար ավելացնել ձվի խառնուրդին: Խառնել փայտե գդալով ներքևից վերև: Սոդան խառնել կիտրոնի հյութին և խառնել խմորին: Զգույշ խառնել այնպես, որ խմորը չնստի: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճանում 20 րոպե: Խմորը հանել և հովանալուց հետ թողնել մի քանի ժամ սառնարանի մեջ: Հանել, բաժանել երկու մասի: Ժելատինը թրջել, թողնել 10 րոպե ուռչի: Տաքացնել կրակի վրա, չթողնելով եռա: Թթվասերը հարել շաքարի փոշու հետ, ժելատինի կեսը լցնել թթվասերի մեջ, կեսը` մրգահյութի մեջ: Կաղապարը կենցաղային թաղանթով ծածկել, վրան դնել խմորի մի կեսը, վրան ցանկացած օշարակ կամ մուրաբայի հյութ լցնել: Երբ ժելատինով հյութը հովանա, լցնել խմորի վրա: Ժելեի վրա դնել խմորի երկրորդ շերտը: Անմիջապես խմորի վրա լցնել թթվասերի կրեմը: Տորթը դնել սառնարանի մեջ  մի քանի ժամով: Սառչելուց հետո զգուշորեն հանել տապակից, զարդարել ամբողջական և քերած ընկույզով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «զբոսանք ամպերում»

ձու ձու 5 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 150 գրամ

կիտրոնի հյութ կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

ալյուր ալյուր 150 գրամ

սերուցք սերուցք 350 մլ

շաքարի փոշի շաքարի փոշի 250 գրամ

նռան հյութ նռան հյութ 250 մլ

ժելատին ժելատին 100 գրամ

ընկույզ ընկույզ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1930դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 545 կկալ