Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «խլավահավի բույն»

Գոլորշու վրա թասի մեջ լցրած հալեցնել մեղրն ու շաքարը, ապա ավելացնել ձուն` մեկ -մեկ, անընդհատ խառնելով: Ապա սոդան ցանել վրան ու խմոր հունցել (պետք է խտությունը պլաստիլինի նման լինի, ձեռքին չկպչող): Թխել 2000С-ում, 4-5 րոպե, մինչ վարդագունելը: Տապակը ձեթոտելու կարիք չկա, պարզապես տակը մի քիչ ալյուր կարելի է ցանել:
Գրտնակելիս միանգամից խմորին հարկավոր է պահանջված ձևը տալ, որ թխելուց հետո կտրելու անհրաժեշտություն չառաջանա: Նկարագրված ձևով թխել 5 շերտ, իսկ մնացած խմորից` մի քանի գունդ պատրաստել ու մեջն ընկույզ դնել: Գնդերը տապակի մեջ դասավորել իրարից հեռու, որ չկպչեն: Կարելի է թխման ընթացքում շրջել, որ չայրվեն: Մինչ շերտերն ու գնդերը հովանում են, պետք է պատրաստել կրեմը. դրա համար թթվասերը հարվում է շաքարավազի, իսկ բանանը` խտ.կաթի հետ (բլենդերում):
Հիմա տորթը հավաքելու ժամանակն է:
Սկզբում դրվում է մի շերտը, քսվում է կրեմը` բանանով կամ թթվասերով, հերթով` թթվասեր-բանան-թթվասեր բանան: Դրանից հետո գնդերը զգուշությամբ պետք է կրեմապատել ու բրգաձև շարել տորթի վրա:Մնացած կրեմն էլ ավելացնել այնպես, որ տորթն ամբողջությամբ ծածկվի: Ձևավորելու համար վրայից բանանային կրեմ պետք է լցնել , որ մարմարյա հետքերի տպավորություն ստեղծվի: Ցանկալի է տորթը գիշերը թողնել, որ կրեմն ամբողջությամբ ներծծվի ու խմորը փափկի, իսկ հաջորդ օրը կարելի է վայելել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «խլավահավի բույն»

մեղր մեղր 3 ճաշի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ 0.5 թեյի բաժակ

ձու ձու 2 հատ

սոդա սոդա 0.5 թեյի գդալ

ալյուր ալյուր

ընկույզ ընկույզ

կրեմ

շաքարավազ շաքարավազ 5 ճաշի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 610դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 125 կկալ