Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «թեթև»

Դեղնուցները սպիտակուցներից առանձնացնել: 6 ճաշի գդալ շաքարավազի հետ դեղնուցները հարել, ավելացնել ալյուրը: Սպիտակուցները հարել, մինչև դառնան անշարժ փրփուր: Ձվի խառնուրդն ու սպիտակուցը խառնել: Խմորը երկու մասի բաժանել: Մի մասին խառնել 2 ճ.գ. վանիլային էսենցիան, մյուս մասին խառնել երկու գդալ կակաո: Թխել երկու շերտերը: Եփովի կրեմ պատրաստել: Մի բաժակ կաթ, մի բաժակ շաքարավազ, մեկ ձու և մեկ գդալ ալյուր եփել անընդհատ խառնելով: Թողնել հովանա և խառնել 100 գ հարած կարագ: Պատրաստենք օշարակը: Կաթն ու կոնյակը խառնել, 2 ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել: Ափսեի վրա դնել վանիլային շերտը և լցնել պատրաստի օշարակը: Քսել կրեմ և վրան լցնել չամչի կեսը: Վրան դնել մուգ շերտը, օշարակ լցնել, կրեմ քսել, լցնել մնացած չամիչը: Տորթը ծածկել հարած սերուցքով: Զարդարել հալած շոկոլադով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «թեթև»

սերուցք սերուցք 300 մլ

շաքարավազ շաքարավազ 9 ճաշի գդալ

չամիչ չամիչ 100 գրամ

կաթ կաթ 100 մլ

ալյուր ալյուր 6 ճաշի գդալ

կակաո կակաո 25 գրամ

էսենցիա էսենցիա

կոնյակ կոնյակ 1 ճաշի գդալ

ձու ձու 6 հատ

շոկոլադ շոկոլադ 30 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2050դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 601 կկալ