Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «փշրված ապակի»

Սառը ջրի մեջ մոտ քառասուն րոպե թրջել ժելեն, վերցնել կանաչ, կարմիր, դեղին ժելեներ և պատրաստել, ինչպես գրված է տուփի վրա: Սակայն ջուրը լցնել հարկ եղածից երկու անգամ քիչ, որ չոր ժելե ստացվի: Թողնել սառչի տափակ ափսեի մեջ, որ հետո հնարավոր լինի քառակուսի կտրատել: Շաքարավազն ու յուղոտ թթվասերը մինչև փրփրելը հարել: Ժելատինը բացել գոլորշու վրա: Երբ մի քիչ սառչի, ավելացնել թթվասերը, խառնելը չդադարեցնել: Երկու տուփ կրեկերները բացել, լցնել մի կաթսայի մեջ: Վրան լցնել բազմագույն ժելեի խորանարդիկները: Զգույշ խառնել, վրան լցնել ժելեով թթվասերը: Ստացված զանգվածը լցնել ամանի մեջ և սառեցնել ողջ գիշեր: Եթե ամանը ձևավոր կամ շատ խորը լինի, ավելի գեղեցիկ կստացվի: Այս տորթը հարմար է մանկական խնջույքների համար, քանի որ շատ ուրախ տեսք ունի: Երբ տորթը սառչի, ամանը մի քանի վայրկյան դնել տաք ջրի մեջ և շուռ տալ մատուցվող ափսեի վրա:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «փշրված ապակի»

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

ժելատին ժելատին 10 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 130դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 4 կկալ