Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ մեղու

Մեղրը փխրեցուցիչով տաքացնել, խառնել, մինչ շագանակագույն դառնա: Առանձնացնել դեղնուցն ու սպիտակուցը, դեղնուցը հարել շաքարավազի հետ: Մեղրը մի քիչ հովացնել ու լցնել դեղնուցի զանգվածի մեջ, այս ամենը լավ խառնել: Ալյուր ավելացնել ու խմոր հունցել: Սպիտակուցը փրփրեցնել: Որպպեսզի այն լավ հարվի, մի պտղունց աղ ավելացնել: Սպիտակուցը լցնելխմորի մեջ: 0.5-1 սմ հաստությամբ լցնել կաղապարի մեջ: Դնել մինչ 180 աստիճան տաքացված ջեռոցը, թխել 8-10 րոպե: Թխել 3-4 շերտ: Կրեմը պատրաստել: Թթվասերը հարել շաքարավազի հետ: Պատրաստի կրեմը քսել հովացած շերտի վրա, անմիջապես ջեռոցից հանելուց հետո: Զարդարել ըստ ճաշակի:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ մեղու

մեղր մեղր 6 ճաշի գդալ

ձու ձու 5 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

փխրեցուցիչ փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

ալյուր ալյուր 2 թեյի բաժակ

կրեմ

սերուցք սերուցք 500 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1020դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 14 կկալ