Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «ներշնչանք»

Մարգարինը հալեցնել այնքան, որ փափկի, խառնել շաքարավազին: Հերթով մեկ առ մեկ ավելացնել ձվերը: Այնուհետև աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, սոդան: Ստացվում է ոչ պինդ խմոր: Խմորը չպետք է կպչի ձեռքերին: Խմորը երեք մասի բաժանել: Մի մասը կլոր բացել, տապակի մեջ դնել: Տապակը յուղելու հարկ չկա, խմորը չի կպչի: Մնացած խմորից գնդիկներ անել և շարել տապակի վրա: Խմորը թխել, սառեցնել: Թթվասերը խառնել շաքարավազին, մինչև վերջինս լրիվ ձուլվի: Դանակի ծայրով վանիլին ավելացնել: Խմորը դնել ափսեի վրա, քսել թթվասերի կրեմը: Յուրաքանչյուր խմորագնդիկ թաթախել կրեմի մեջ և դնել խմորի մեծ շերտի վրա: Տորթը զարդարել գլազուրով, կարելի է նաև ընկույզով, գունավոր կոնֆետներով և այլն: Գլազուրի համար թթվասերը եռացնել, ավելացնել շաքարավազ, կակաո և կարագ: Զանգվածը խառնել կրակի վրա մինչև թանձրանա:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «ներշնչանք»

մարգարին մարգարին 250 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

ձու ձու 2 հատ

սոդա սոդա 0.5 թեյի գդալ

քացախ քացախ

ալյուր ալյուր 3 թեյի բաժակ

կրեմ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

գլազուր

կակաո կակաո 30 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 3 ճաշի գդալ

կարագ կարագ 50 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 350դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 4 կկալ