Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «մրջնաբույն»

Կարագը փափկացնել, շաքարավազի հետ հարել: Ավելացնել թթվասերն ու մի քիչ աղ անել: Խառնել ալյուրը և խմոր հունցել: Խմորը մսաղացով աղալ կամ մի ժամ դնել սառնարանի մեջ, հետո քերիչով անցկացնել և թխել: Խտացրած կաթից և 100 գրամ կարագից պատրաստել կրեմը: Նախ կարագը հարել, ապա գդալ-գդալ ավելացնել կաթը: Թխած փշուրներին խառնել մանրացրած ընկույզ: Բլրակի տեսք տալ փշուրներին և վրան լցնել կրեմը: Կարելի է այդ անել շերտ առ շերտ` ձեռքերով սեղմելով խմորը: Կարելի է «Մրջնաբույնի» վրա գլազուր լցնել: 50 գ կարագը, 4 ճաշի գդալ շաքարավազը, 2 ճաշի գդալ կաթը, 4 թեյի գդալ կակաոն եփել մինչև փրփուր առաջանա: Վերցնել, լցնել տորթի վրա: Տորթը դնել սառնարանի մեջ: Կա նաև պատրաստման այլ եղանակ. խտացրած կաթը եփել 2-2,5 ժամ, կարագը փափկացնել, խառնել կաթին, ավելացնել 2-3 ճաշի գդալ մեղր և լավ խառնել, քանի դեռ զանգվածը տաք է: Մեջը լցնել խմորի փշուրները և լավ խառնել մատներով: Սեղմել, մրջնաբնի տեսք տալ և գիշերը թողնել սառնարանի մեջ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «մրջնաբույն»

կարագ կարագ 250 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 0.5 թեյի բաժակ

աղ աղ

ալյուր ալյուր 4 թեյի բաժակ

կրեմ

խտացրած կաթ խտացրած կաթ 400 գրամ

կարագ կարագ 100 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 470դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 56 կկալ