Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «լուսին»

Դեղնուցները սպիտակուցներից առանձնացնել: Փափկած կարագը հարել, դեղնուցը քիչ-քիչ լցնել վրան: Ալյուրը խառնել փխրեցնող նյութին, կակաոյին և օսլային, աստիճանաբար լցնել կարագի վրա: Ավելացնել կոնյակը, խառնել: Սպիտակուցները հարել, լցնել խմոի մեջ: Տապակը յուղել և 3-4 ճաշի գդալ խմոր լցնել մեջը: Դնել 220 աստիճանի ջեռոցի մեջ 10-12 րոպե: Հերթով այդպես թխել 6-8 շերտ: Թողնել շերտերը սառչեն: Պատրաստել կրեմը. Փափկած կարագը հարել կիտրոնի կեղևի, կաթնաշոռի, շաքարի փոշու հետ: Աստիճանաբար խառնել ելակի խյուսը կամ ջեմը: Եթե ջեմը քաղցր է, պակասեցնել շաքարի փոշու չափը: Ամեն շերտի վրա քսել կրեմ և շարել իրար վրա:Վերևի շերտը զարդարել քերած շոկոլադով: Զարդարել կրեմով կամ հարած սերուցքով: Մի քանի ժամ թողնել սառնարանում:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «լուսին»

կարագ կարագ 250 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 250 գրամ

ձու ձու 6 հատ

ալյուր ալյուր 150 գրամ

օսլա օսլա 100 գրամ

կակաո կակաո 20 գրամ

փխրեցուցիչ փխրեցուցիչ 1.5 թեյի գդալ

նարինջ նարինջ 1 հատ

ռոմ  ռոմ 1 ճաշի գդալ

կրեմ

կարագ կարագ 200 գրամ

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 200 գրամ

շաքարի փոշի շաքարի փոշի 150 գրամ

ջեմ ջեմ 3 ճաշի գդալ

կիտրոն կիտրոն

շոկոլադ շոկոլադ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1250դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 45 կկալ