Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «կիեվյան»

Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները հարել մինչև անշարժ փրփուր դառնան: Աստիճանաբար ավելացնել վանիլի և շաքարավազի խառնուրդը: Լրիվ խառնելուց հետո ավելացնել մանրացված ընկույզը: Ավելացնել նաև ալյուրն և բաժանել երկու մասի: Տապակին յուղաթուղթ դնել, տարածել խմորը: Թխել 140-160 աստիճանում 2-2,5 ժամ: Թողնել սառչի, թուղթը հանել, քսել սերուցքային կրեմը: Վրան քսել շոկոլադե կրեմը: Ծածկել երկրորդ խմորով, նորից կրեմ քսել: Զարդարել կրեմով և չրերով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «կիեվյան»

ընկույզ ընկույզ 1 թեյի բաժակ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

ձու ձու 10 հատ

վանիլ վանիլ

ալյուր ալյուր 1.5 ճաշի գդալ

շաքարի փոշի շաքարի փոշի 200 գրամ

կարագ կարագ 400 գրամ

խտացրած կաթ խտացրած կաթ 6 ճաշի գդալ

կոնյակ կոնյակ 3 ճաշի գդալ

կակաո կակաո 2 ճաշի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 4060դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 1043 կկալ