Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «բեկտենի»

Կաթը եռացնել, բեկտենու վրա տաք կաթ լցնել, 2 ժամ թողնել: Շաքարավազը հարել ձվի հետ, ավելացնել բեկտենու պտուղները, խառնել: Ավելացնել փխրեցուցիչ, պինդ խմոր հունցել: Խմորի կեսը դնել յուղած տապակի մեջ, հավասարեցնել: Դնել մինչ 180 աստիճան տաքացված ջեռոցը, թխել 10-15 րոպե: Որպեսզի ստուգենք պատրաստ է թխվածքը թե չէ, ստուգել չոփիկով: 2 շերտ թխել : Կրեմը պատրաստել.թթվասերը շաքարավազի հետ խառնել, մինչ շաքարավազը հալչի: Շերտերի վրա կրեմ քսել, ծածկել երկրորդ շերտով, կրեմ քսել: Պատրաստի տորթը ըստ ճաշակի զարդարել: Կարել է կակաո ցանել: Տորթը 8-10 ժամով սառնարան դնել, որ կրեմը ներծծվի:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «բեկտենի»

կաթ կաթ 250 մլ

շաքարավազ շաքարավազ 200 գրամ

ձու ձու 1 հատ

փխրեցուցիչ փխրեցուցիչ 2 թեյի գդալ

ալյուր ալյուր 150 գրամ

կրեմ

շաքարավազ շաքարավազ 120 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 450դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 99 կկալ