Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տորթ «արբած բալ»

Բալի մուրաբայի կամ կոմպոտի հատիկներ քամել և կոնյակի մեջ լցնել, թողնել տասը օր: Կոնյակի փոխարեն կարելի է օղու մեջ թրջել: Բիսկվիթի համար ձուն շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել կակաոն ու ալյուրը: Հարել, ստանալ միատարր զանգված: Տապակը յուղել, ալյուր ցանել, խմորը լցնել: Ջեռոցը տաքացնել 150-200 աստիճան և թխել խմորը: Կրեմի 0,5 կգ փափկած կարագը հարել խտացրած կաթի հետ: Ավելացնել 3 ճաշի գդալ կակաո: Բիսկվիթի «կափարիչը» կտրել, միջուկը փորել-հանել, փշրել: Փշրանքը լցնել կրեմի մեջ: Ընկույզը աղալ կամ կտրատել, լցնել կրեմի մեջ: Կրեմի մեջ լցնել նաև բալը: Խառնել, զանգվածը լցնել փորած խմորի մեջ, կափարիչով ծածկել: Գլազուրը պատրաստելու համար խառնել շաքարավազը, թթվասերը, կակաոն, կարագը, ամանը դնելով գոլորշու վրա:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տորթ «արբած բալ»

ձու ձու 11 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 3 թեյի բաժակ

ալյուր ալյուր 2.5 թեյի բաժակ

կակաո կակաո 0.5 սուրճի բաժակ

կրեմ

կարագ կարագ 0.5 կգ

ընկույզ ընկույզ 100 գրամ

խտացրած կաթ խտացրած կաթ 1 տուփ

կակաո կակաո 3 ճաշի գդալ

բալ բալ

կոնյակ կոնյակ 200 մլ

գլազուր

շաքարավազ շաքարավազ 5 ճաշի գդալ

կակաո կակաո 2 ճաշի գդալ

կարագ կարագ 100 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1060դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 45 կկալ