Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել «տապակած» տորթ

Կաթնաշոռն ու շաքարավազը խառնել, ավելացնել սոդան, ձուն, ալյուրը, վանիլային շաքարավազը: Խմորը պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ, ոչ էլ ջրիկ: Խմորը բացել, կտրել այն թավայի չափով, որում թխվելու է տորթը: Թխել թավայի մեջ առանց յուղի: Կրեմի համար կաթն ու շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, դնել կրակին: Կարագը գցել մեջը, խառնել: Ձուն հարել, լցնել կաթի մեջ, երբ այն եռա: Օսլան խառնել կաթին և լցնել կրեմի մեջ, այդպես թող եռա հինգ րոպե: Երբ բոլոր շերտերը թխվեն, սկսում ենք քսել կրեմը: Կարելի է կրեմի մի մասին շոկոլադ կամ կակաո խառնել, կստացվի երկու տեսակի կրեմ: Առաջին շերտին քսել շոկոլադե կրեմ: Մյուսին` սպիտակ և այսպես շարունակ: Զարդարել կոկոսի փաթիլներով և դնել սառնարանում:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք «տապակած» տորթ

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 400 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 2 թեյի բաժակ

ձու ձու 2 հատ

սոդա սոդա 2 թեյի գդալ

վանիլային շաքար վանիլային շաքար

ալյուր ալյուր

կրեմ

շաքարավազ շաքարավազ 2 թեյի բաժակ

ձու ձու 2 հատ

կարագ կարագ 200 գրամ

օսլա օսլա 0.5 թեյի բաժակ

կաթ կաթ 0.5 լիտր

կոկոսի փաթիլներ կոկոսի փաթիլներ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 840դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 195 կկալ