Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել մրջնի բույն

Խտացրած կաթը եփել 1.5 ժամ: Ձվերը հարել շաքարավազով, մարգարինը հալեցնել: Խառնել ձվերը, մարգարինը, թթվասերը, սոդան: Ավելացնել ալյուր: Խմորը կստացվի բավականին թանձր: Խմորից գնդիկներ անել ու դնել սառցախուց 40 րոպեով: Ընկույզը մանրացնել: Խմորից գնդիկները քերել մեծ քերիչով: Քերած խմորը դնել տապակի մեջ ու թխել մինչև կարմրեն: Ստացվածը ձեռքով փշրել, ավելացնել խտացրած կաթն ու ընկույզը: Ամեն ինչը լավ խառնել: Հերթով դնել ափսեի մեջ ու սարի տեսք տալ ՝ ձեռքերը թրջել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք մրջնի բույն

ձու ձու 1 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

ալյուր ալյուր 500 գրամ

մարգարին մարգարին 0.5 տուփ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

քացախ քացախ

խտացրած կաթ խտացրած կաթ 1.5 հատ

ընկույզ ընկույզ 60 գրամ

չամիչ չամիչ 100 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1690դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 325 կկալ