Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել մեղրով տորթ նրբություն

Կարագը փափկեցնել: Խառնել կարագը, շաքրավազը, ձուն ու լավ հարել: Մեղրը կաթսայի մեջ տաքացնել, եռացնել ու ավելացնել սոդա: Ստացված մեղրային զանգվածը լցնել առաջին խառնուրդի մեջ: Ավելացնել ալյուր ու փափուկ խմոր հունցել: Խմորը 5 մասի բաժանել: Յուրաքանչյուր մասը 1սմ հաստությամբ գրտնակել: Թխել 3-5 րոպե 200 աստիճանում: Կրեմի համար թթվասերն ու շաքարավազը հարել միասին: Ընկույզը մեծ-մեծ կտրատել: Պատրաստի շերտերը կրեմով պատել, յուրաքանչյուրի վրա ընկույզ լցնել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք մեղրով տորթ նրբություն

կարագ կարագ 200 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

ձու ձու 1 հատ

մեղր մեղր 2 ճաշի գդալ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

ալյուր ալյուր 200 գրամ

կրեմ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

ընկույզ ընկույզ 50 գրամ

կակաո կակաո 30 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 950դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 134 կկալ