Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել գավառի գաթա

Ձուն լավ հարել կարագի հետ, ավելացնել սոդայով թթվասերը, վանիլը: Այնքան ալյուր լցնել, որ ստացվի փափուկ խմոր: Խմորը մի կողմ դնել կես ժամով: Բացել ուղղանկյունաձև, մտովի երեք մասի բաժանել, մեջտեղում կարագ քսել, վրան դնել խորիզ: Մի կողքից խմորը վրա բերել, ծալել, նորից կարագ քսել: Քսված կարագի վրա խորիզ դնել: Մյուս կողմը ծալել, նորից մեջտեղում կարագ քսել: Կարագի վրա խորիզ տարածել: Երկու կողմից ծալել: Ծալված մասը դեպի ներքև շուռ տալ, գրտնակով բացել տապակի չափով: Վրան հարած ձու քսել: Պատառաքաղով զարդարել և ծակծկել: Թխել 180 աստիճանում մոտ 40 րոպե, մինչև կարմրի: Խորիզի համար յուղը հարել, ավելացնել շաքարավազը: Ալյուրը լցնել, խառնել, կարելի է վանիլ ավելացնել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք գավառի գաթա

ձու ձու 3 հատ

կարագ կարագ 200 գրամ

սոդա սոդա 1 թեյի գդալ

վանիլ վանիլ

յուղ յուղ 200 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

ալյուր ալյուր 2.5 թեյի բաժակ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1490դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 403 կկալ